“Miért lenne nekem egyáltalán szükségem személyzeti tanácsadóra? Én magam is képes vagyok arra, hogy kiválasszam a megfelelő kollégákat!”

A személyzeti tanácsadás kultúrája azért alakult ki a nagy multinacionális cégeknél, mert a vállalatok vezetőinek a napi munka mellett nem volt elég idejük a felvételi interjúk hosszadalmas és fáradságos lebonyolítására.

Természetesen ezt a feladatot egy saját alkalmazott is el tudja látni, ez azonban fölösleges költségeket ró a cégre olyan időszakokban, mikor nincs szükség új munkaerő felvételére.

Nem a legutolsó szempont az sem, hogy a külső tanácsadó cég igénybevétele esetén a keresés teljes folyamata a meglévő kollégák számára észrevétlenül zajlik, ezért nem zavarja a munkahelyi légkört és gyors embercserét tesz lehetővé.

“Miért választanám pont a Csocsán fivérek Vezetői Tanácsadó Irodát? A számtalan tanácsadó cég között jóval ismertebbeket is lehet találni!”

Több mint 3000 tanácsadó cég közül vagyunk egy kicsi, de sikeres és gyorsan fejlődő cég. A személyzet kiválasztás területén elsősorban az értékesítési szakemberek adatbanki kiválasztására specializáltuk tevékenységünket.

Az általunk kínált különleges előnyök a következők:

▪ a TOP100 adatbank segítségével egyesítjük az adatbankos keresés gyorsaságát és pénzügyi feltételeit a hirdetéses keresés hatékonyságával

▪ az interjú során készített jegyzeteket Megbízóink rendelkezésére bocsátjuk

▪ a TOP100 adatbank “no placement – no fee” megbízási rendszere Önnek minden pénzügyi kockázatot kizár

▪ a TOP100 adatbank országos bázissal rendelkezik, ez gyorsítja a keresés folyamatát.

 

Comments are closed.